vanaf €250 nemen wij de verzending op ons!

Wat is dat eigenlijk, body neutrality?

Wat is dat eigenlijk, body neutrality? 

Wel! Body neutrality is een concept dat draait om het accepteren en respecteren van je lichaam zonder er waardeoordelen aan te hechten. Uw waarde komt van uzelf, niet vanuit uw verpakking. Ja, echt waar. In plaats van zich te richten op het streven naar een positief lichaamsbeeld, streeft body neutrality ernaar om de focus te verleggen van uiterlijk naar andere aspecten van je leven, want we weten allemaal dat mensen meer zijn dan alleen hoe ze er uit zien. 

En wat is het verschil dan met body positivity? Body positivity legt de focus op het bevorderen van een positieve kijk op het eigen lichaam en het vieren van diversiteit in vormen, maten en uiterlijk. Ook heel chique, maar niet altijd haalbaar als eerste stap. 

Body neutrality erkent dat niet iedereen altijd positieve gevoelens heeft over hun lichaam, maar moedigt aan om neutrale gedachten aan te leren in plaats van negatieve. Exact wat we met deze reeks proberen te doen. Moet je het confettikanon afschieten over je lijf, nee. Mag dat: ja natuurlijk. Maar let’s start at the basics en dat is op een neutrale manier leren kijken naar je lijf. Het gaat erom je lichaam te waarderen voor wat het kan doen in plaats van hoe het eruitziet.

Body neutrality richt zich op het bereiken van een evenwichtige en gezonde relatie met je lichaam, los van externe beoordelingen en normen.Het biedt een alternatief voor het constante streven naar zelfliefde en positieve gevoelens over het lichaam, wat voor sommigen als overweldigend kan worden ervaren.

Voor mij helpt body neutrality om minder gefocust te zijn op mijn uiterlijk als graadmeter van mijn succes en mij meer te concentreren op zelfacceptatie en zelfzorg. 

Vind ik mijn uiterlijk dan niet meer belangrijk? Oh jawel (have you met me?😜) maar het is niet mijn enige bron van zelfwaarde en respect. Uiteindelijk ben ik een kick ass onderneemster, vriendin, moeder, vrouw en zoveel meer!

Hoe jij body neutrality invult is helemaal up to you, je kiest welke mindset het beste bij jou past om een gezonde en evenwichtige relatie met jouw lijf op te bouwen!
Wat kan voor jou een volgende stap zijn hierin? Dat gaan we onderzoeken!

Let’s get the party started! 

xoxo
Hanne