Kom passen in Antwerpen of Lochristi. Klik hier voor alle info!

Tijd voor een truc!

De zoom van mijn cirkelrok van een tijdje geleden werkte ik af met biaislint. Dat geeft in een keer extra zwier en het is volledig rafelproof. Van de madam die mij mijn naaimachine verkocht kreeg ik lang geleden een supertip om heel fijn op het kantje rechtdoor te stikken. Aanschouw: blinde zoomvoetEen voet die je -als je op mij lijkt- waarschijnlijk niet graag bovenhaalt, want blinde zomen stikken, da's stom. Maar voor 'extreem-nauwkeurig-op-het-randje-stikwerk is deze voet echt een goede uitvinding. Ik laat hieronder even zien hoe dat gaat. IMG_11011. Je zet je blinde ritsvoetje op je naaimachine. Merk niet op dat mijn naaimachine heel stoffig is op deze foto. 2. Vervolgens zet je het stukje dat bij mijn voetje wit is tegen de rand waarop je wil stikken. Je kan dat ook aanpassen door aan het wieltje rechts op het voetje te draaien. 3. Stel je naald zodanig in dat die komt waar je het stiksel wil hebben. 4. Stik heel uw zoom, terwijl je de stof langs het witte stukje laat glijden. Het eindresultaat ziet er dan heul keurig uit: keurig stiksel biais keurig stikselBovenaan de binnenkant, onderaan het stiksel zichtbaar aan de buitenkant.