NIEUW: screensaver - de zomer wordt zo mooi

Eentje om te onthouden

Als je geen stof mag kopen van jezelf... Dan mag je geen stoffenwinkel binnengaan. Zo simpel is dat. Anders kom je buiten met... If you said to yourself "I'm not buying any fabric untill my stash is a little smaller..." You should never ever enter a fabric store... That's as easy as straight sewing... If you do enter a fabric store... oeps stofjesMaar nu we die dan toch in het vizier hebben, kunnen we evengoed naar de details en de plannen kijken. Toch? Well, since I own these pieces now, we might as well take a closer look at details and ideas! detailsDe bovenste is een wit katoentje met turkooise bollen. Het komt van bij Pauli in Leuven. In mijn hoofd flaneer ik daar al mee door de stad onder een fijn zonnetje. Als patroon denk ik aan Crepe van Colette. Ja, ik was geïnspireerd door de versie van Colette zelf. Ik geef het toe! The upper fabric is a white cotton with turkois dots. I found it at a local fabric shop, I don't think it has a known designer, but I might be mistaken... I totally picture myself strawling through the city enjoying sunshine. I would love to give Colette's Crepe a try with thes fabric. And yes, I was inspired by the version they showcase on their website! De tweede is een double-gauze katoentje van Nani Iro. Ik kocht het bij Julija's in Antwerpen. 't Was aan de dure kant, dus kocht ik maar 1.5 meter. Ik dacht er een top-versie van de Laurel van te maken of anders een mouwloos tanktopachtigiets zoals een Sorbetto? Ik had het patroon al op de stof gespeld, maar durfde toch niet goed knippen. Misschien is dat wel een teken. Wat zouden jullie doen? The second one is a double-gauze cotton by Nani Iro. I found it at Julija's in Antwerp. It was on the more expensive side, so I only got 1.5 meters. Still debating wether I'll make a Laurel top or a tanktop with a little collar...I had the pattern for a Laurel top already pinned onto my fabric, but now I'm not sure. Any ideas? Last but not least... nog een double-gauze katoentje van Nani Iro. Mondays Milk heeft momenteel serieuze kortingen op een groot deel van het assortiment en ik kwijlde al lang bij het idee van dit ge-bic-t stofje. Toestemming aan mezelf was snel verleend! Ik bestelde het dinsdag, en donderdag lag het al op de mat, da's pas service! Ik zie hier ook een zeer zomers jurkje in, maar ik heb nog niet beslist welk patroon het zal worden. Misschien teken ik zelf iets, ik ben er nog niet uit! Last but not least is another double-gauze cotton by Nani Iro. Mondays Milk was having a sale, so I had to buy this fabric. I drooled over this fabric for quite some time now, so I allowed myself to get it! Even though it had to come all the way from the Netherlands, it arrived within 2 days after ordering! That's what I call good service! I also plan on making a dress with this fabric, but I haven't decided on the pattern yet. Maybe I'll draft something myself, we'll see. Verbreken jullie wel eens je beloftes in verband met je stoffenvoorraad? Of ben ik de enige naaister met een zwakke ruggengraat als het over schone stofjes gaat? So, do you ever break promises concerning your stash? Fijn weekend! Ik ga zomerjurkjes naaien voor mooiere dagen! Enjoy your weekend! I'll be sewing the bad weather away! P.S.: Het zou kunnen dat ik Negroni, Crepe, Peony en de Robson jas van Sewaholic ook aan mijn patrooncollectie heb toegevoegd... P.S.: I might or might not have added Negroni, Crepe, Peony and the Robson coat to my pattern collection...