Kom passen in Antwerpen of Lochristi. Klik hier voor alle info!

Was je lingerie veilig in de wasmachine met deze tips

Als je investeert in mooie lingerie, is het heel vervelend als die er na een paar wasbeurten al uit ziet alsof je ze al jaren draagt. 

Met deze tips hou je je lingerie lang mooi & hoef je toch niet om 11 uur 's avonds over je wasbak gebogen te staan. 

Dit is jouw stappenplan om je lingerie levend uit de wasmachine te halen

  • Kijk naar het materiaal: zijde en delicate kant houden gewoon echt niet van de wasmachine. Leg die stuks aan de kant en was ze op de hand als je tijd hebt.
  • Sorteer donkere en bleke stuks en was ze apart. Je knalrode beha bij je ecru lingerie gooien gaat echt veel vaker fout dan goed.
  • Stop elk item in een waszakje. Dus niet 4 beha’s in 1 waszakje, maar maximum 2 beha’s per zakje. Zo zijn ze beschermd tegen het rondzwieren in de wasmachine
  • Gebruik een wolwasmiddel of een delicaat wasmiddel om je lingerie te wassen.
  • Was alleen je lingerie in een wasbeurt. Je jeansbroek en badhanddoeken moeten even wachten. Een legere wastrommel is iets minder ecologisch verantwoord, maar verhoogt wel de kansen dat je lingerie ongeschonden uit je wasmachine komt. Langer je lingerie kunnen dragen is dan wel weer heel ecologisch verantwoord.
  • Kies een wolwasprogramma, handwasprogramma of programma voor delicate was en zet het centrifugeren op een zo laag mogelijk toerental. 800 toeren is een maximum!
  • Hang of leg je lingerie te drogen. Stop je beha’s niet in de droogkast.(I see you!) Plat leggen op een droogrek is het besten, ophangen aan de zijnaad van de band kan ook. Hang je beha’s niet aan de bandjes of aan het tussenstukje, daar vervormen ze van.

Dat zijn de tips om je lingerie lang mooi te houden. Want lingerie gemaakt met liefde, daar wil je lang van genieten!