SUMMER BREAK: bestellingen, mails, retours…worden vanaf 10 augustus terug verwerkt☀️

waarom ik zo zot ben van lingerie maken

Toen ik nog net geen 18 was, liep ik met mijn mama door de Schuttershofstraat in Antwerpen. Het was half september, de week voor mijn eerste academiejaar aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten zou beginnen en we hadden net mijn kot klaargemaakt en waren samen taart gaan eten.
het was iets voor zes ’s avonds, de winkels gingen bijna sluiten en opeens viel mijn oog op een supertoffe beha in een etalage.

Nu, ik heb altijd ‘moeilijke’ maten gehad. Smalle rug, grote cupmaat, dat schijnt voor veel lingeriemerken niet de moeite van het maken waard. En als het bestaat is het effen beige, of zwart of wit. Niet waar ik mezelf als bijna-achttienjarige beter door ging voelen.
De beha in de etalage had niks gemeenschappelijk met de standaardbeha’s die er voor mij gemaakt werden: Transparant! In hippe mesh&kant! Zonder padding! Zag er niet uit alsof je er een collectie Anne Geddes baby’s in kwijt kon!

Je raadt het al! Mijn mama en ik stapten de winkel binnen. En wat nu volgt is nog fenomenaler. Ze hadden deze geweldige beha in mijn maat.
Can you believe?!

Ik kocht dus niet 1 beha in die winkel, maar wel 4 beha’s. Mijn shaky 18-jarigen zelfvertrouwen had een serieuze boost gekregen en ik ging nog jaren naar die winkel om mijn voorraad aan te vullen. (Het duurde namelijk nog even vooraleer ik zelf lingerie begon te maken. ) Maar met mijn 4 nieuwe superhippe & passende beha’s was ik helemaal klaar om aan mijn nieuwe studentenleven te beginnen!

Waarom vertel ik nu dit verhaal? Wel, dat gevoel, dat idee van ‘bestaat het wel voor mij?’ dat zie ik zoveel bij vrouwen zoals jij. De maat is niet juist, of de stof is verkeerd. Dat is dikwijls zo en we denken dan al snel dat het aan onszelf ligt. Niets is minder waar.

De juiste beha bestaat voor jou en samen gaan we hem vinden.


xoxo
Hanne

PS: zelf ook op zoek naar mooie beha's en een fijne plek om daarover te kunnen praten? Welkom bij de lingerie lovers!