NIEUW: screensaver - de zomer wordt zo mooi

Het verhaal van Ann - waarom representatie zo belangrijk is

Vandaag aan het woord is Ann, Ann is zelfstandige, moeder en all around awesome person. Je kent haar waarschijnlijk van haar instagramaccount @milky.curves, waar ze vertelt over het moederschap, haar weg daarnaartoe, selflove en de struggles en wins die we allemaal meemaken in ons leven. Geïnspireerd door de fotoshoot die Ann deed voor de morally grey collectie, schreef Ann eerste op haar eigen pagina deze post. Die ik graag met jullie wou delen, want ze vertelt zo'n belangrijk verhaal!

Ik heb geen 'reguliere' maat. Ja tussen aanhalingstekens, want dat is dan, vooral vergeleken met de maatschappelijke idealen. Er zijn daardoor ook heel wat dingen die ik 'niet voor mijn maat' vind. Zo ook bij het dragen van bepaalde lingerie. 

Het is niet eenvoudig om, als je wil shoppen, ook foto's te zien van lingerie (en kleding for that matter) op een 'groter' lichaam. Op een niet picture perfect lichaam, zoals onze maatschappij dat blijkbaar nog altijd ziet. Op een lichaam met een buik. Met een poep. En doordat je het consequent niet ziet, ga je er ook sneller vanuit dat het niet 'voor jou is'. 
Ik realiseerde het mijzelf pas. Echt alsof er een hele grote lamp recht langs m'n hoofd afging. Ik kreeg een zoveelste lingerie-reclame met één type lichaam. Ik klikte het snel weg, want 'toch niet voor mij'. En toen besefte ik het. Het is niet omdat ik te hard voor mezelf ben, dat ik denk dat iets 'niet voor mij' is. Het is omdat ik het niet zie. Omdat ik mezelf niet zie of herken. 
Gelukkig zijn er ook meer en meer merken die hier bewust mee bezig zijn. Zo ook Hanne. Ik was zo blij toen ik Hanne ontdekte! Ik zag een ruim aanbod aan maten, ik zag verschillende lichamen en echte lijven gerepresenteerd. Ik heb ook al wel wat Hanne-items in mijn kast (allee in mijn lingerieschuif haha) liggen. De combinatie van zalig draagcomfort en maten voor elk lichaam zijn echt een verademing. 
Voor haar Morally Grey-collectie gaf Hanne mij de kans om mee een verschil te maken in representatie, daar zijn al traantjes van geluk om gevloeid. En van trots. Ik kan boos zijn op de wereld en het niet eerlijk vinden of ik mee een verschil kan maken. Ik kan tonen dat elk lichaam een goed lichaam is, waardig van mooie kleding en lingerie. Maar amai jongens, iets zelf zo missen en daar mee verschil in maken, doeme dat is echt iets heel bijzonders. 
Take up space  - dat gaat denk ik mijn nieuwe leuze zijn om mee in het leven te staan. En misschien zou die bij jou ook wel passen? 
Veel liefs voor jou, 
en je ongetwijfeld prachtige lijf, 
Ann