Kom passen in Antwerpen of Lochristi. Klik hier voor alle info!

Instagram mag u uzelf niet doen haten

instagram mag u uzelf niet doen haten

‘t is gemakkelijk om te zeggen dat je jezelf niet mag vergelijken met de mooi samengestelde feed van mensen die je online volgt, maar regelmatig is dat toch makkelijker gezegd dan effectief gedaan. Merk je dat je in een spiraal van zelfhaat terecht komt door het scrollen? Met deze 3 bedenkingen klim je daar zo weer uit!


Bedenking 1: Wat is de poster hun doel? Waarom deze foto en wat willen ze bereiken? Natuurlijk post een momfluencer niet de foto van haar baby die haar onderkotst maar wel van hoe die kleine duivel als een schattig engeltje met matching jurkje en haarband opgerold als een Anne Geddes foto ligt te dutten voor 3 minuten. Hetzelfde geldt voor outfitfoto’s en ja, ook mijn lingeriefoto’s. Scusi, als ik zelf vind dat mijn huid er slecht uitziet, post ik die foto niet. Iedereen heeft zo een trigger. Wat is jouw trigger? Misschien die op slechte dagen gewoon even vermijden? 


Bedenking 2:  Hoe is de foto gemaakt? Wie heeft de foto gemaakt, wanneer? is het een spontane foto of lijkt die toch wel heel bedacht en geposeerd? Het verschil tussen schoolpoortHanne en lingerieshootHanne is ook best groot…just saying…


Bedenking 3: Hoe relevant is dit beeld voor jouw leven? Los van de gecureerde social media feed gaan er gewoon altijd mensen zijn die (al) hebben wat jij wilt. Of dat nu zelfvertrouwen, een relatie of een carrière is, zo is het leven. Belangrijk is dat het feit dat zij dit hebben echt nul invloed heeft of op jij dat kan krijgen. Elsa-gewijs dingen loslaten kan echt helpen hier.


Ga jij deze bedenkingen eens toepassen tijdens een doomscrollsessie? Laat het mij weten!

xoxo

Hanne