Kom passen in Antwerpen of Lochristi. Klik hier voor alle info!

Een granaatappelroze Hazel

Colette Patterns en ik, dat was liefde op het eerste gezicht. Gelukkig kon ik de patronen bestellen via Vermiljoenshop, want zo invoeren uit Amerika, da's toch een prijzige zaak! Hoewel ik als eerste Macaron bestelde, ben ik er nog niet aan toegekomen om die te maken. Hazel, uit de lente/zomer 2012 collectie, heb ik ondertussen al wel getest. Volgens de tabel moest ik voor bovenaan een maatje 8 knippen en onderaan een 12. Gezien dat de rok aan de losse kant was volgens de patroontekening, dacht ik: goh, ik knip een 8. Mijn heldenmoed zonk me wel even in de schoenen, dus ik maakte toch eerst een toile. Deze zat in een volledige maat 8 quasi perfect. Enkel de nepen in het lijfje en de bandjes hadden wat aanpassing nodig. Ik haalde 3 cm van elk bandje af en stikte de nepen tot 6 cm door in plaats van de 4 op het patroon. Het stofje haalde ik eveneens bij Vermiljoen, ik kocht 2,5 meter, omdat ik meestal net tekort heb met 2 meter, en heb nu natuurlijk nog 1 meter over. Dat wordt dan misschien wel een rokje uit deze madam haar boek! Maar dan nu: de Hazel, na 1 dag dragen, vandaar de kreukels :-)