Kom passen in Antwerpen of Lochristi. Klik hier voor alle info!

3 tips om te weten of jouw beha nog goed past!

Een beha kan perfect zitten als je hem koopt, maar na een paar keer dragen helemaal niet zo perfect meer aanvoelen.
Niet zeker of jouw beha nog steeds de perfecte match is? Check dan deze tips voor een comfortable beha op jouw maat!

De bandjes

Bandjes mogen niet te strak zitten:de bandjes hebben niet als functie je borsten ophijsen. Laat ze dus wat losser: niet zodat ze afzakken, maar gewoon aangenaam. Dat voelt uiteindelijk veel comfortabeler dan dat ze 1.5 cm diep je schouders insnoeren.

Vallen ze steeds naar beneden? Dan kan je kijken naar een beha met bandjes die dichter bij de sluiting geplaatst zijn of deze zo laten aanpassen. Wil je dat bij een bralette van Hanne Vandersteen Lingerie? Zet het dan in de comments bij het bestellen en ik plaats de bandjes dichter bij de sluiting. 

De band
De band van je beha of bralette moet mooi in het verlengde van je borsten liggen op je rug.
De band mag dus niet omhoog krupentussen je schouderbladen, maar moet horizontaal over je rug lopen. Een omhoog kruipende behaband is eigenlijk het teken dat je omtrek iets te los is. En dan geeft je beha minder steun, en zakken je borsten naar beneden. Zo'n behaband werkt als een wip, gaat de band op de rug omhoog, dan zakt de voorkant naar beneden...

De cups

Passen je borsten in de cups? Doe de scoop & swoop en kijk of ze er mooi in passen? De scoop wil zeggen: leg met je hand echt al je borstweefsel in de  cup van je bralette. De swoop wil zeggen: neem je beha vast waar je bandje aan de cup zit en schudt er wat mee, zo valt je borst mooi in de cup. 
Langs alle kanten borst over? Kies een grotere maat. Wapperende stof? Kies een kleinere maat.

Bonustip
Het kan zijn dat het afhankelijk is van je cyclus of je beha of bralette goed past! Kies daarom wat die dag lekker zit & bouw aan arsenaal op aan beha’s voor elke dag van je cyclus. Zo heb je nooit moordneigingen na een dag in een knellende beha, maar kan je elke dag comfortabel doorbrengen! Winst!

 

Zin in meer comfortable beha's? Check ons assortiment met heerlijke bralettes in alle maten, vormen en kleuren!