Nieuw binnen: titties sweaters & sokken in frisse lentekleuren

Lingerie en zelfliefde

Dit is een gastpost door Saar van de blog Galabria. Neem zeker ook een kijkje op haar blog, want daar kan je mijn post terugvinden, net zoals een superleuke actie!

de prachtige ZoeBizou in het nieuwe Peachy Perfect setje. Foto: studio Nunu

Terwijl alle meisjes uit mijn klas hun hemdjes ruilden voor hun eerste behaatjes stond ik voor de spiegel naar mijn magere meisjes lichaam te kijken. Geen spoortje vrouwelijkheid was daarin te bespeuren. Ik vervloekte mijn platte achterste en de borsten die maar niet leken te komen. Elke sportles weer wilde ik me het liefste verstoppen in een hoekje waar niemand me kon zien.

Ik was groot voor mijn leeftijd, maar ik was een laatbloeier. Daar kwam ook nog eens bij dat mijn klasgenoten niets leuker vonden dan met mij te spotten. Ik was een muurbloempje dat het liefste in de muur wilde verdwijnen. Dat mijn lichaam later tot bloei kwam, hielp dus niet echt mee.

Team Vrouw

Mijn moeder was ervan overtuigd dat je met een A-cup nog geen beha nodig had. Het was enkel door mijn urenlange gezaag dat ik op een zaterdagochtend met haar in de lingeriewinkel stond. De kriebels in mijn buik kropen zomaar naar mijn keel. Dit was het moment waarop alles zou veranderen. Nu zou ik bij team Vrouw horen!

Team Vrouw liet nog even op zich wachten, maar lingerie heeft in mijn leven altijd een belangrijke rol gespeeld. Hoewel mijn moeder niet meteen stond te springen om lingerie voor me te kopen, heeft ze me wel één belangrijke les geleerd: lingerie koop je voor jezelf, niet voor iemand anders. Voor haar betekende dat, dat je kwaliteit moest kopen. Lingerie moet comfortabel zitten, met de juiste maat en materialen die aangenaam zijn om te dragen.

Het juiste gevoel

In de loop der jaren heb ik echter geleerd dat lingerie ook net dat ietsje meer is. Ik heb nog nooit lingerie gekocht in een confectiezaak, omdat ik me daar nooit goed bij voel. De stukken geven me nooit ‘the spark of joy’, zoals Marie Kondo zou zeggen. Of ze zaten niet lekker, of ze gaven me niet die belevenis waar ik naar zocht.

Een mooi stuk lingerie geeft je in mijn ogen namelijk een boost. Je voelt je vrouw. Je voelt je zelfzeker. En misschien wel een tikkeltje sexy. Ook al dragen we de stukken dagelijks onder onze kleding en ziet niemand ze, ik vind het belangrijk om een mooi setje te dragen. Iets waar ik zelf enthousiast van word en waarvan ik zin krijg om het aan te trekken!

Ook voor mama’s

In 2017 werd ik voor het eerst zelf mama en ik besloot om mijn dochter borstvoeding te geven. Alle lingerie moest natuurlijk vervangen worden door borstvoedingsstukken. Er doet een hardnekkig gerucht de ronde dat vrouwen die borstvoeding geven saaie lingerie moeten dragen. Niets is minder waar!

Wanneer je net moeder bent geworden, heb je soms dagen waarop het moeilijk is om je pyjama te verlaten. Er zijn dagen waarop een douche nemen een hele opgave wordt. Er zijn dus ook heel wat dagen waarop je je absoluut niet sexy of mooi voelt.

Voor mij heeft de juiste borstvoedingslingerie daar echt een groot verschil in gemaakt. Geen saaie zwarte beha’s die enkel praktisch zijn. Ik kocht stukken waar ik zelf vrolijk van werd, in mooie kleuren, met kant en toch nog steeds praktisch om te voeden. En deze keer zagen andere mensen wel dagelijks wat ik onder mijn kleding droeg!

Met de juiste lingerie zal je onzekerheid niet meteen verdwijnen voor de zon. Maar het is een feit dat lingerie een heel groot verschil kan maken als je kiest voor iets wat je een goed gevoel geeft. Ook al dragen we het onder onze kleren en is er niemand die het ziet, jezelf op een mooi setje trakteren is lief zijn voor jezelf. Het is een cadeautje voor alle vrouwen die zelfliefde tot een kunst hebben gemaakt.
-Saar

Mijn eigen verhaal is enorm verschillend en tegelijkertijd net hetzelfde als dat van Saar. Ga eens kijken op haar blog om mijn verhaal te lezen & mee te doen met een superleuke actie!